Je hebt het waarschijnlijk al vernomen, of je komt het wellicht te horen, maar de Analytics tool van Google, ligt onder vuur. In Oostenrijk is deze tool voor websites al verboden verklaard, het wachten is op andere landen die deze “data onvriendelijke tool” niet meer accepteren in verband met de privacy van de gebruikers van een website.

Wat is er aan de hand?

Nieuw:

Opensource Analytics 

We weten allemaal dat BigTech bedrijven als Google, Facebook, Amazon, Apple, en nog meer van deze grote bedrijven, het allemaal “iets voor” hebben met u, als gebruiker. Je krijgt bijvoorbeeld “zomaar” een gratis emailaccount, met wel 15Gb aan opslag. Nu kost die 15Gb aan opslag niet zoveel, voor één gebruiker, maar weet je hoeveel gebruikers gebruik maken van Gmail? Juist, en dat kost geld, en dat moet ergens vandaan komen. Waarschijnlijk heeft u een idee als je dit hierboven leest, juist, van u.

Wij hebben niet afgewacht, en wij zijn ons eigen Analytics begonnen, en delen deze gevoelige informatie NIET met welk bedrijf dan ook, Uw data, is uw data.

Wij zijn sowieso al sinds een paar jaar geen gebruiker meer van Bigtech companies, we verafschuwen deze manier van data verzamelen, en hebben zelf dus ingrijpende acties ondernomen om geen “lid” meer te zijn van deze clubs.

Zo gebruiken wij:

Brave browser met diverse anti trackers in plaats van de verguisde Google Chrome browser
Signal messenger in plaats van Whatsapp, want lid van de datagraaier Facebook, inderdaad, die gebruiken we ook niet.
We gebruiken in verband met de privacy de ProtonVPN
Protonmail, in plaats van Gmail, iets wat je gratis krijgt, betaal je dus met je data, Protonmail kost ongeveer 40 euro per jaar.
En als laatste voorbeeld, gebruiken we ook geen Windows meer, maar Linux, niet zozeer dat Microsoft een datagraaier is, maar meer omdat we een bloedhekel hebben aan die updates die iedere keer zolang duren, en, dat je bijna verplicht bent om een nieuwe laptop te kopen, omdat ze weer een nieuwe versie willen verkopen, tijdens dit schrijven is dat Windows 11, want weer meer vergt van je laptop. Linux, in ons geval Mint, de Mate versie, draait zonder problemen op een (test)laptop van 15jaar oud! Tja, je bent afhankelijk van wat andere programma’s, maar alles is bloedsnel.

Kortom, we zijn het jaar 2022 begonnen om ons totaal te keren tegen de bigtech, en we gaan hier zelf onze analytics en webmastertools beschikbaar stellen.

Stay tuned!